Avui he visitat el blog de Jesús Ferré per a veure què ens explicava sobre el programa electoral d'Esquerra Republicana de Catalunya a Amposta. Es nota que la candidata va ser consellera d'educació perquè hi ha moltes propostes "educatives".
He continuat llegint i veig que han incorporat a les propostes educatives propostes de "noves tecnologies". Després comentaré aquest terme. Ara però em centro en la primera de les propostes:
"Planificarem l'alfabetització digital en els grups de població més vulnerables, i evitarem la fractura digital social". Molt bé, bona proposta, però sembla que per a evitar la fractura digital n'hi hagi prou en "planificar l'alfabetització digital". L'experiència demostra que no, que no n'hi ha prou. Fins i tot càrrecs d'ERC en el govern ho estan dient, no n'hi ha prou amb la formació, calen més accions, anar més enllà és indispensable i després de llegir que volen que Amposta sigui una ciutat educadora, caldria concretar més. Si no, no serem ni ciutat educadora ni "educada".
He trobat a faltar propostes per a que la gent pugui accedir a les TIC més enllà d'una simple planificació de la formació. Per a que la gent utilitzi les TIC (jo prefereixo aquest terme) cal que disposin dels elements físics, no només que els sàpiguen utilitzar. Si una persona fa un curs d'introducció a les TIC i en acabar el curs no continua utilitzant aquestes eines perquè no en disposa, de què li haurà servit? De res.
I ara un xic de "noves tecnologies". Crec que el terme està ja obsolet i a més és equívoc. El terme "nou" porta massa confusions. Què vol dir que alfabetitzaran a la gent en noves tecnologies? I què són les noves tecnologies? Nou respecte a què? Potser volen que la gent sàpiga utilitzar la calculadora? I el telefon fix, és nou o és vell? Més val no continuar posant massa exemples. A veure si ho clarifiquen.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada