Per qüestions que ara no venen al cas, estic revisant el Projecte de Llei d'Educació que va aprovar el govern i que ja ha entrat al parlament per al seu debat. La veritat és que des d'un punt de vista de les TIC les coses, crec, que milloren.
Anem a pams. En l'Article 88, en el seu punt primer diu textualment: "Els centres que presten el servei d'educació de Catalunya desenvolupen la seva autonomia organitzativa definint la seva estructura i les normes de funcionament intern del centre".
En l'article següent, també en el punt primer diu "Els centres públics poden determinar l'existència d'òrgans unipersonals addicionals als quals es poden assignar responsabilitats específiques".
I finalment, l'article 91 diu "... els centres públics disposen d'un conjunt de docents i altres professionals d'atenció educativa que formen l'equip de suport al desenvolupament del projecte educatiu de centre. En funció de les necessitats derivades del projecte educatiu i concretades en el projecte de direcció del centre, la direcció dels centres públics proposa al Departament llocs docents per als quals és necessari el compliment de requisits addicionals de titulació o de capacitació professional docent. A proposta de la direcció del centre, l'Administració educativa fixa la plantilla de personal de cada centre".
Doncs bé senyors i senyores, apliquem tots aquests articles a la figura de coordinador TIC i tenim que, segons articles el coordinador TIC pot estar inclòs en l'equip directiu. Si, és una possibilitat, però fins ara, això no era ni tan sols possible.
Crec que aquesta possibilitat és un gran avanç. Fixem-nos com estem ara i com podem estar. Alguns creuran que no s'avança, altres creiem que si que s'avança i a més, en la direcció correcta que necessita la societat!!!
6 comentaris:
Per a fer això calia tota una llei nova que destarota tot l'ensenyament?
Per favor, no! Ja en tinc prou! Només falta haver d'assumir responsabilitats directives.
Crec que vas cap a un optimisme propi de la gent honesta. Pels que hem viscut els directors de carrera aquests articles de la llei sumats a la visió global de la mateixa ens parla de pérdua de drets del professorat, d'ampliació i alliberament de poders "executius" del director,de llençar per la finestra les vagues maratonianes dels anys 80 per a recuperar el control de l'escola i d'altres linees que ens condueixen al "amiguisme", als conflictes personals i a la via de les decisions unilaterals i això ni per a l'escola ni per a la societat pinta res bo
siau!
Crec que s'ha de professionalitzar la tasca de les TIC i no continuar amb voluntarismes. Jo he estat coordinador durant molts anys i ja podem afirmar que el coordinador és :
- Un apasionat de la informàtica i voluntariós.
- Un professor sense experiencia ni capacitat obligat a fer-ho.
- O algú que es vol escaquejar de fer classes i tutories.
Ha de ser un professional, que no ha de ser un professor i que estigui coordinat amb la resta de centres d'una forma estreta. Es podria tornar a definir les tasques d'un professor que estimuli l´'us de les TIC.
Sobre la LEC no em definiré, però estic convençut que no és una llei honesta. Tú com si que ho ets ho veus amb altres ulls.
Ep! i si el coordinador TIC es transforma en director del centre i enviem els nens a casa i, amb una pantalla d'ordinador aconseguim l'excel·lència.
Ni equips directius professionals, ni coordinadors TIC professionalitzats. I si, en comptes d'això, posem els tutors a l'equip directiu... Què no són molt importants ?
Si els tutors poguessin opinar sobre la LEC. Segur que els resultats serien molt millors.
No volia barrejar la professionalització dels coordinadors amb la LEC. Crec que haurien ser informàtics de professió i no per devoció.
Publica un comentari a l'entrada