dimecres, de desembre 24, 2008

Bon nadal

L'any passat ja vaig felicitar el nadal amb el poema que vaig aprendre el primer any que vaig anar a l'escola. Em permeteu que el torni a recordar ...

L'escola és tancada
hi ha llum al carrer
la senyora Pepa 
saluda al carter

Que tingui bon dia
Avui és Nadal,
no té una carteta?
no té una postal?

Li porto una carta
del seu fill Pasqual
que des de Suïssa
li diu Bon Nadal!

Estigui contenta
Jesús ha nascut
per dur-nos la joia
al món ha vingut.

Bon nadal

dilluns, de desembre 22, 2008

Primera moció 2.0 aprovada a Amposta. Oh! Amposta, himne oficial d'Amposta

Fa uns dies parlava de l'himne de la composició del mestre Suñé "OH! Amposta", que durant anys s'ha cantat per Amposta tot i que mai havia estat reconeguda com a himne.

Després del concert de Santa Cecília, en que la interpretació de la música va despertar molta emoció vaig pensar que potser era l'hora de fer el reconeixement públic d'una composició que els ampostins sentim molt nostra.

Dit i fet, vaig fer el post i el vaig difondre pel facebook. Acte seguit parlava en Manel Zaera i ell engegava una causa al facebook. Ràpidament van començar a sorgir gent que recolzava aquesta iniciativa. Gent de diferents partits polítics!

Només faltava fer arribar la proposta a qui legalment pot presentar la proposta a l'Ajuntament. Així que una redacció ràpida de la moció i enviar-la als tres partits polítics en presència al Plenari de l'Ajuntament d'Amposta.

Finalment, avui, 22 de desembre de 2.008 rebo un missatge al meu mur al facebook de Toni Espanya en que me diu que s'ha aprovat la moció per unanimitat de tots els grups polítics de l'Ajuntament.

O sigui, que la primera moció gestada a la xarxa per gent que no està "a dintre" de l'Ajuntament fa que una música estrenada l'any 1.928 sigui a partir d'ara l'Himne oficial d'Amposta.



Glòria al poble que treballa i que progressa!

divendres, de desembre 19, 2008

Twitter a les escoles i instituts.

Darrerament, amb l'explosió real de les xarxes socials, s'està parlant molt del microblogging. Es publiquen nombrosos articles sobre les diferents xarxes.

Una de les "estrelles" d'aquest últim any és sens dubte Twitter.Un entorn de microblogging on cada usuari fa la seva intervenció amb un màxim de 140 caràcters. Amb aquesta limitació, l'enginy s'aguditza i s'exposen idees que després es poden desenvolupar en altres espais com els blogs o àlbums fotogràfics o qualsevol eina que l'usuari cregui convenient.

Però com va començar Twitter? Doncs de la mà d'una petita empresa a California. Allà es va crear un servei que van utilitzar els seus empleats per a comunicar-se internament.Un any més tard van decidir obrir el servei i l'èxit va ser espectacular.

Avui en dia, Twitter és una font d'informació de primera magnitud. Realment te n'assabentes de les coses abans que els mitjans tradicionals ho publiquin. I evidentment, tens la visió d'una persona, no només d'un "mitjà empresarial".

Fa temps que estic pensant en com s'hauria d'organitzar un centre educatiu 2.0. I no tinc cap dubte, Twitter és una eina de conversació fonamental en aquesta organització. I fixeu-vos que he parlat de conversació, i per tant, d'alguna cosa bidireccional. Als centres ens interessa difondre allò que creiem convenient, però cal escoltar també les famílies.

En un article posterior, ja us explicaré algunes possibles aplicacions que em venen al cap així, de sobte, sense pensar-hi gaire.

Per cert, ja fa temps que tinc el meu canal a twitter. Aquí el teniu.

diumenge, de desembre 14, 2008

Com gestionar el correu de la XTEC des de GMAIL

Des de fa un temps que vinc gestionant diferents correus electrònics des d'un compte de GMAIL i els resultats són impressionants. Des d'un sol compte de correu electrònic puc gestionar tots aquells comptes que utilitzo habitualment.

La veritat és que arriba un moment en que amb tants de comptes es fa difícil entrar en tots cada dia. Però en canvi, amb GMAIL podem rebre centralitzats tots els correus i a més escriure des d'un compte diferent sense sortir de la pròpia pàgina.

Això sense anomenar la gran quantitat de serveis que ens ofereix el servei de google. Aquí teniu un vídeo on explico com gestionar el correu de la xtec des del GMAIL

dijous, de desembre 11, 2008

El pas de primària a secundària. En música, missió impossible 1

Aquests dies el Departament d'Educació i els sindicats estan negociant el nombre de places que sortiran a oposicions l'any 2.009. Sembla que les propostes van variant dia a dia, així que fins que no s'acabi el procés, no sabrem del cert quantes places es convocaran.

El que vaig veure ahir és que sembla que es convocaran oposicions de música del cos de professors d'ensenyament secundari. La darrera proposta és de 30 places. Com sabeu, els mestres poden, si compleixen els requisits de titulació, accedir a un procediment propi a partir del sisè any com a funcionari de carrera.

De fet, des de l'any 2.007 està vigent l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, i aquest Estatut, en el seu article 18 diu textualment:
  1. La promoción interna se realizará mediante procesos selectivos que garanticen el cumplimiento de los principios constitucionales de igualdad, mérito y capacidad así como los contemplados en el artículo 55.2 de este Estatuto.

  2. Los funcionarios deberán poseer los requisitos exigidos para el ingreso, tener una antigüedad de, al menos, dos años de servicio activo en el inferior Subgrupo, o Grupo de clasificación profesional, en el supuesto de que éste no tenga Subgrupo y superar las correspondientes pruebas selectivas.

  3. Las Leyes de Función Pública que se dicten en desarrollo de este Estatuto articularán los sistemas para realizar la promoción interna, así como también podrán determinar los cuerpos y escalas a los que podrán acceder los funcionarios de carrera pertenecientes a otros de su mismo Subgrupo. Asimismo las Leyes de Función Pública que se dicten en desarrollo del presente Estatuto podrán determinar los cuerpos y escalas a los que podrán acceder los funcionarios de carrera pertenecientes a otros de su mismo Subgrupo.

  4. Las Administraciones Públicas adoptarán medidas que incentiven la participación de su personal en los procesos selectivos de promoción interna y para la progresión en la carrera profesional.
En les darreres convocatòries, el torn restringit per a mestres que, complint els requisits de titulació podia presentar-se, venia representant entre el 25 i el 50 % del total de les places convocades. No obstant, el nombre d'aprovats per aquest procediment dista molt de la xifra convocada sense que hi hagi cap justificació professional que avali aquesta situació. De fet, no sóc conscient que hi hagi cap informe on es digui que els mestres de música som realment dolents, tot i que en privat algú ho pugui dir.

En la propera entrada, tindreu les dades de places convocades i realment adjudicades als mestres de música que van optar per intentar el pas al cos de professors d'educació secundària.

dilluns, de desembre 08, 2008

Els 10 errors dels partits polítics en les xarxes socials

Fa uns dies que vinc observant la massiva incorporació a les xarxes socials de membres de diferents partits polítics de les Terres de l'Ebre. Ara, això si, salvant alguna excepció, moltes d'aquestes incorporacions es fan només a Facebook, però obvien en canvi canals a youtube, twitter, flickr, etc ...

Fa uns dies César Calderon publicava un article molt interessant que passo a traduïr a continuació

1.- Atomització: Cada agrupació local i inclús barri/pedania de cada partiti polític creu que té un missatge que hem de llegir obligatòriament. I el llença a través de les xarxes socials sense tenir en compte allò que s'està fent en el poble del costat. Amb això només es genera cansanci entre el públic objectiu, i clar, deixen de ser amigables.

2.- Falta de segmentació: No és intel·ligent ni útil que una agrupació del PSC o de CIU d'un poble de les Terres de l'Ebre anunciï la celebració d'una "interessant" conferència sobre el canvi climàtic a ciutadans de l'Empordà. Tenim-ho clar, és que els ciutadans de l'Empordà no acudiran a un acte a La Sénia!

3.- Utilizació errònia de les eines: Cada eina serveix per a allò que serveix. No podem enviar missatges a Tuenti de la mateixa manera que ho fem amb Twitter o Facebook.

4.- Falta de Feed-Back: Els mitjans socials són conversacionals, no n'hi ha prou d'emetre missatges unidireccionalment, s'ha de conversar.

5.- Llenguatge no adequat: No us ha arribat missatges de partits o polítics singulars que no són res més que notes de premsa sense una mínima adaptació al canal? Escoltin senyors, que la gent ho nota!

6.- Falta de planificació: En general els partits no es prenen en serio els mitjans socials, actuen sense planificació i a impulsos electorals, i això els hi resta credibilitat i audiència.

7.- Disgregació: Si com s'ha demostrat en la campanya d'Obama, la sectorialització de missatges en els mitjans socials és part del seu èxit, no passa el mateix amb la disgregació dels mateixos en diferents perfils, grups i repositoris, despisten al ciutadà i dificulten la participació.

8.- Nul·la personalizació: Un altre dels elements fonamentals de l'exitosa campanya de Barack Obama ha estat això que en diuen micropolítica, la personalització dels missatges fins a gairebé individualitzar-los. Per aquí no tenim notícies d'aquetes coses fins avui.

9.- El papee del ciutadà: Els partits espanyols (i catalans) utilitzen les xarxes socials per a llençar consignes, no per a debatre ni cridar a accions concretes. Això és infrautilitzar el canal. Les xarxes socials poden i han de ser mobilitzadores.

10.- Afegiu en els comentaris el seu error preferit. Segur que n'hi ha molts.