L'esclat de les xarxes socials que es va produïr durant l'any passat i, especialment el gran augment d'usuaris de facebook a l'últim trimestre de l'any, fa que molts mestres i professors s'estiguin incorporant a totes aquestes eines que, fonamentalment, afavoreixin els processos participatius de debat i presa de decisions.
En l'última setmana he rebut invitacions per a afegir-me a molts grups. He de dir que, alguns d'ells, són fins i tot ofensius. No seré jo qui defensi el conseller d'educació, més aviat ja ho deu saber fer ell mateix, però val a dir que grups del tipus “Ernest Maragall va tenir un trauma a l'escola de petit” no ajuden precisament al debat de les propostes presentades i dóna una imatge del “no a tot” que al final ens acaba traient la raó als docents. Compte! no estic dient que moltes de les propostes presentades siguin més que raonables.
Si feu una cerca al facebook veureu que surten un mínim de 5 grups relacionats amb l'educació quan el que busca és “ernest maragall” amb un total de més de 500 usuaris.
Cal observar l'evolució de tots aquests grups i l'increment constant de docents a les xarxes socials i veure si es tracta d'una simple febre passatgera o si s'està produïnt un accès a totes aquestes xarxes de manera definitiva. Parlant l'altre dia amb una persona de la que he aprés molt, em deia que molts mestres i professors estan “enganxats” al facebook. Doncs si, molts docents estan accedint a les xarxes socials i estan dient la seva (amb més o menys fortuna) i veurem en poc temps si només estan de pas o si s'hi queden definitivament.
I a tot això, quina és la presència del Departament d'Educació? Permeteu-me fer ús d'una frase famosa en la història d'aquest mes de febrer: “Ni está, ni se le espera”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada